Verwarmingsmonteur Smilde

Woont u in of nabij Smilde en bent u op zoek naar een gespecialiseerde verwarmingsmonteur? Voor het repareren of installeren van verwarming of vloerverwarming bent u bij ons aan het juiste adres. Een technicus van ons komt meteen bij u langs als u ons contacteert, zodat de reparatie of installatie van de verwarming zo snel mogelijk kan plaatsvinden. Zo zit u niet te lang in de kou als de CV bijvoorbeeld kapot is, en kunt u natuurlijk gauw uw voeten warmen op een nieuw geplaatste of gerepareerde vloerverwarming. In uw buurt hoeft u niet verder te zoeken, wij treden u warm tegemoet met een gespecialiseerde verwarmingsmonteur! Wacht dus niet langer en neem vrijblijvend contact met ons op. U bereikt ons dag en nacht via het contactformulier. Wij staan 24 uur per dag voor u klaar!

Verwarmingsmonteur Smilde

Uw monteur bij reparatie en installatie

Verwarming SmildeVan gewone verwarming tot vloerverwarming, in Smilde kunt u het beste onze erkende monteur raadplegen. Al sinds jaar en dag een expert op het gebied van reparatie en installatie, en dus is bij de zoektocht naar een verwarmingsmonteur in Smilde de keus snel gemaakt. Reparatie, installatie, bij vloer- of gewone verwarming, het is allemaal denkbaar. Haal nu de warmte in huis en bestel een monteur om uw woning nog behaaglijker te maken. Ga niet zelf aan de slag, maar bestel een mecanicien die u precies kan vertellen wat er moet gebeuren of kan adviseren over bijvoorbeeld een aankoop.

Vloerverwarming Smilde

Vloerverwarming SmildeReparatie of installatie van vloerverwarming kan door een verwarmingsmonteur uit ons uitgebreide team van experts worden uitgevoerd. Zo heeft u in een handomdraai warme voeten, de ultieme weldaad voor in het najaar en de winter. Verwarming voor de vloer wordt steeds gewoner, en waarom zou u hier niet aan meedoen? Hebt u al vloerverwarming, maar doet deze het niet goed, dan is ook repareren een optie. Twijfel niet langer en informeer gerust naar alle opties die wij u te bieden hebben.

Vrijblijvend contact

Meer informatie nodig over de mogelijkheden van verwarming? Of heeft u direct een cv-monteur nodig? U komt in contact met een verwarmingsmonteur in Smilde door het contactformulier in te vullen. Voor reparatie of installatie in uw huis, appartement of andersoortige woning, neemt u gauw de telefoon te hand. Wij staan u met raad en daad bij. U bent ons niets verplicht, dus laat u niet tegenhouden door besluiteloosheid. We dringen u niets op, en zullen u slechts adviseren vanuit onze uitgebreide kennis over verwarmingszaken en aanverwanten.


Tips voor het verlagen van uw stookkosten

Het verlagen van uw stookkosten kan u aardig wat geld besparen. In sommige gevallen is het verstandig om geld te investeren in bijvoorbeeld een warmtepomp om uiteindelijk meer te kunnen besparen. Deze investering verdient zich dan uiteindelijk weer terug en wordt dus rendabel voor uw portemonnee. Hieronder vindt u de beste tips voor het verlagen van uw stookkosten.

  • Een van de energiezuinigste manieren om tegenwoordig uw huis te verwarmen is door het aanschaffen van een warmtepomp en deze samen te laten werken met wand- en vloerverwarming. De pomp haalt warmte uit het grondwater, de grond en de lucht.
  • U kunt ongeveer €200,- per jaar besparen aan stookkosten door uw oude CV-ketel te vervangen door een HR-ketel. Door een onderhoudscontract af te sluiten zorgt u ervoor dat de ketel optimaal gebruikt wordt.
  • Bespaar jaarlijks ongeveer €100,- door de ruimtes van rond uw verwarming vrij te houden. Als u een bank ervoor heeft staan kost dit u geld.
  • Trek een trui aan in plaats van de thermostaat iets hoger te zetten, hier kan u al gauw tientallen euro’s mee besparen op jaarbasis.
  • Als u langer dan 5 dagen weggaat, zet dan de waakvlam van de CV-ketel uit. Hiermee bespaart u al gauw €60,- op jaarbasis. Doe dit echter alleen in de zomer omdat de leidingen in de winter kunnen bevriezen.
  • Heeft u redelijk oude vloerverwarming? Dan kunt u waarschijnlijk op een makkelijke manier veel euro’s op jaarbasis besparen. De installateur heeft waarschijnlijk uw pomp op maximaal ingesteld, zet de pomp op een lagere stand en het scheelt u in de stookkosten.
  • Bij de meeste mensen met vloerverwarming draait de pomp volle toeren, ook in de zomer. Onnodig natuurlijk, alhoewel lang stilstand van de pomp niet goed is. Koop een eenvoudig schakelklokje van een paar euro en stel deze in de zomer in op een kwartier per dag. U pomp blijft draaien, maar uw stookkosten zullen drastisch afnemen.

Radiator vermogen berekenen

Het berekenen van het vermogen van de radiator klinkt ingewikkeld. In het volgende schrijven laten wij u zien hoe dit in zijn werk gaat. Het is van belang dat u weet welke variabelen u moet hebben. Met de uitkomst van de formule berekent u hoe groot de radiator naar keuze moet zijn om in de ruimte goed te functioneren. Bij het berekenen van het radiator vermogen gaan we uit van drie factoren:

  • De grootte van de kamer (lengte keer breedte keer hoogte).
  • De gewenste temperatuur in de kamer (deze moet onder extreme omstandigheden haalbaar zijn)
  • De hoeveel ruimte die er is voor de verwarming.

Om het aantal Watts te achterhalen die nodig zijn voor de radiator in de kamer vermenigvuldigt u de temperatuur maal 3.86. Hieronder een beknopt overzicht van een aangename temperatuur in de woonruimte en het aantal Watts dat nodig is voor de radiator.

Ruimte Temperatuur Watts
Badkamer 24 °C 93 W
Woonkamer 22 °C 85 W
Studeerkamer 22 °C 85 W
Keuken 20 °C 77 W
Slaapkamer 18 °C 70 W

 
Het vermogen van de radiator berekent u als volgt: de inhoud van de kamer (kubieke meter) keer het aantal benodigde aantal Watts dat de verwarming nodig heeft. Ter voorbeeld: U heeft een keuken van 20 m3 en de gewenste temperatuur is 20 graden Celsius. De radiator heeft dan 77 Watts nodig, 20 x 3.86 is ongeveer 77. Formule: 20 x 77 = 1440 Watts.

Wij zijn 24 uur per dag bereikbaar!

Onze verwarmingsmonteurs in Smilde staan 24/7 voor u klaar. Reparatie van de verwarming, onderhoud of installatie van een vloerverwarming? Wij zijn uw verwarmingsmonteur. Hoogwaardige kwaliteit, aantrekkelijke tarieven en 15 jaren ervaring zijn bij ons kernbegrippen. Neem snel contact met ons op en vul het contactformulier in!