Vloerverwarming

In steeds meer Nederlandse huizen wordt tegenwoordig een vloerverwarming geplaatst. De voordelen van een vloerverwarming zijn onmiskenbaar. Ten eerste wordt de temperatuur eenvoudig stabiel gehouden op een prettige warmte, terwijl de luchttemperatuur aangenaam laag blijft. Een tweede voordeel is het lage energieverbruik. Tot slot heeft u geen radiatoren nodig, waardoor u meer ruimte in huis creëert. Vloerverwarmingen kunnen zowel aangesloten worden op de CV-installatie, als verwarmd worden via het elektriciteitsnetwerk. Voor welke vorm u kiest is afhankelijk van uw woning, evenals uw wensen. Wij geven hier enige informatie, en helpen u graag verder. Vul het contactformulier in, wij helpen u graag!

Frans Willems vloerverwarming

Natbouw of droogbouw

Vloerverwarmingen die wij aansluiten op de CV-installatie kunnen zowel in natbouw als droogbouw aangelegd worden.

Onder natbouw verstaan wij vloerverwarmingsystemen die op krimpnetten, tackerplaten of noppenplaten worden gelegd. Hier overheen wordt dan een natte dekvloer gestort. Hoewel een natbouw systeem duurder is dan de droogbouw variant, houdt dit de warmte last, waardoor u uiteindelijk kosten bespaart. Wanneer u een vloerverwarming natbouw aanlegt, moet u tevens rekening houden met een droogtijd van 4 weken voordat u de installatie kunt gebruiken. Dit proces kunt u tegen een meerprijs laten versnellen.
Een droogbouw verwarming aanleggen, kan wanneer de vloerverwarming geen afwerking nodig heeft, zoals een cementen dekvloer. Bij droogbouw kan een monteur het vloerverwarmingsysteem direct aanleggen, of infrezen. Eventueel kan hierbij over de verwarming een egalisatielaag worden geplaatst. Het grote voordeel hiervan is dat u direct gebruik kunt maken van de installatie. Het nadeel is dat het warmtebehoud van een droogbouw systeem niet zo hoog is als de natbouw variant.

Elektrische vloerverwarming

Onze monteurs van kunnen tevens een verwarmingssysteem aanleggen dat wordt verwarmd door elektriciteit. Dit is mogelijk door het aanleggen van dunne geleidende folie onder uw huidige vloer, door de installatie van elektriciteitskabels, of met behulp van matten waarin elektriciteitskabels zijn verwerkt. De juiste methode is afhankelijk van het materiaal van uw huidige vloer, en of u de vloerverwarming als hoofd- of bijverwarming wilt gebruiken. Vraag één van onze specialisten desgewenst om advies!

Meer informatie?

Voor veel mensen vormt het aanschaffen van een vloerverwarming een grote keuze. Door de vele mogelijkheden en de diverse namen voor hetzelfde product, wordt deze keuze eens te meer bemoeilijkt. Wat is bijvoorbeeld een vloerverwarmingverdeler? En moet u nu kiezen voor een verwarmingsbuis van LE, LDPE, MDPE, of HDPE. Voor deze en andere vragen kunt u terecht bij onze medewerkers. Zij maken graag met u een afspraak, zodat u samen kunt kijken naar de mogelijkheden. Heeft u behoefte aan een prijsindicatie? Vul dan het contactformulier in, en geef hierop zo nauwkeurig mogelijk uw wensen aan. Wij sturen u spoedig een geheel gratis en vrijblijvende offerte toe.

Wij zijn actief in de provincies Groningen en Drenthe. Door goede samenwerking zijn wij altijd snel bij u ter plaatse.

Werkgebied