CV-ketel Nieuw Buinen

Wij staan dag en nacht voor u klaar!

Iedereen heeft een CV-ketel nodig, en dat geldt natuurlijk ook voor degenen die woonachtig zijn in Nieuw Buinen. Is het apparaat kapot of denkt u dat er sprake is van een storing? U kunt ons altijd bereiken voor onderhoud of reparatie in of rond Nieuw Buinen. Onze service is super, en als u bij ons een onderhoudscontract hebt, dan kan u altijd van die geweldige diensten gebruikmaken. In dat geval is het in goede staat houden of reparatie ook nog eens extra voordelig. Dus hebt u in of nabij Nieuw Buinen hulp vereist bij uw storing, of denkt u dat hij kapot is, dan kunt u bij ons terecht. U bereikt ons via het contactformulier. Wij werken met een klein team van bevlogen monteurs, wij zijn snel bij u op locatie indien dat gewenst is!

CV ketel Nieuw Buinen

Onderhoud en reparatie

Onderhoud en reparatie van de CV-ketel, wat houdt dat nu precies in? Dat kan van alles zijn, onze experts zien precies wat er moet gebeuren met uw CV om hem weer aan het werk te krijgen of om hem in uitstekende staat te behouden zodat u er nog vele jaren mee door kan. Onderhoud en reparatie kunnen vallen onder de service, mits u een onderhoudscontract heeft afgesloten. Hoe dan ook leveren wij u de beste service voor de laagste prijs, zodat u altijd goed zit. Uw ketel – kapot of niet – is bij ons in bekwame handen.

Last van storing? 24/7 CV-service!

CV ketel storing Nieuw BuinenIneens zonder heet water zitten, of merken dat uw woning maar niet warm wil worden. Dat is heel erg vervelend, en kan komen doordat uw CV-ketel een storing onder de leden heeft. Het kan zijn dat de centrale verwarmingsketel kapot is, maar hoe het ook zij: u heeft service nodig. Zo zit u in Nieuw Buinen gauw weer in een behaaglijk huis en kan u weer spoedig zorgeloos genieten van een lekker warme douche.

Onderhoudscontract

CV ketel onderhoudscontract Nieuw BuinenIn geval van een onderhoudscontract voor uw CV-ketel komen wij eens in de zoveel tijd langs om de verwarming van onderhoud te voorzien, waarmee de kans op kapot gaan of een storing zo klein mogelijk wordt gehouden. Ook is reparatie en service bij aanwezigheid van een onderhoudscontract voor de CV-ketel een stuk goedkoper. U doet er dus zeer verstandig aan om een onderhoudscontract bij ons af te sluiten. Wij bevinden ons in Nieuw Buinen, waardoor we in de case van een ketel die kapot is of storing vertoont altijd snel bij u aanwezig zijn. Onderhoud hoeft u bovendien niet zelf in de gaten te houden, wij letten erop dat u op de juiste momenten hulp krijgt van de experts.

Wat te doen bij een storing?

Een storing aan uw CV-ketel is natuurlijk erg vervelend. Vooral als dit midden in de winter gebeurt en u geniet van uw warme huiskamer. Als er een storing is, is wilt u daar zo snel mogelijk vanaf. Volg dit stappenplan om te kijken of u zelf de storing kan verhelpen. Controleer eerst onderstaande punten voordat u de CV-ketel controleert:

 • Doet de thermostaat het? Staat deze aan of zijn de batterijen op? Kijk ook direct even welke kamertemperatuur aangegeven wordt, wellicht staat deze te laag.
 • Het klinkt misschien stom maar kijk of de knoppen van de verwarming wel open staan gedraaid.
 • Is er een periode geweest dat het heel erg koud is geweest? Als dat zo is kijk dan of de leidingen bevroren zijn.

Als het goed is heeft u nu uw thermostaat gecontroleerd en ligt het probleem ook niet bij de verwarming zelf. Nu u deze punten gecheckt heeft kunt u kijken naar een storing bij de CV-ketel zelf. Het is daarbij handig om te weten waar de handleiding van de CV-installatie ligt, meestal zit deze aan de rechter buitenkant van het apparaat of aan de binnenkant.

 • Controleer de volgende 3 punten: de stand van de gaskraan, deze hoort open te staan; of de stekker van de CV-ketel wel in het stopcontact zit; brand de waakvlam? Oudere modellen hebben nog een waakvlam.
 • Kijk welke storing wordt vermeld op het display van de CV-ketel. Zoek op wat de storing betekend in de handleiding en volg de instructies om de storing op te lossen.
 • Check de hoogte van de waterdruk, bij de meeste ketels moet dit tussen de 1.5 en 2 bar zitten.

Als u na dit stappenplan de storing nog niet hebt weten op te lossen, probeer dan om de CV-ketel te resetten met de resetknop. Hoort u vreemde geluiden? Ontlucht dan het verwarmingsysteem.

Zelf uw CV-ketel bijvullen

Het bijvullen van de ketel van uw CV-installatie is iets wat u prima zelf kan. U heeft hier geen technische kennis voor nodig. Wat u wel nodig hebt is het ontluchtingssleuteltje wat bij uw verwarming hoort en een doek om het water in op te vangen wat uit de radiator kan komen. Volg de checklist hieronder en u gaat hier gegarandeerd in slagen:

 • Zet eerst de thermostaat op een lage stand en haal de stekker van de CV-ketel eruit.
 • Zorg dat er geen lucht in de vulslang zit en sluit deze aan op de waterkraan.
 • Draai de waterkraan linksom (open) en draai de vulkraan van de CV een kwartslag linksom (open)
 • Nadat de CV-installatie is bijgevuld tot 1,5 – 2 bar sluit u de vulkraan (kwartslag rechtsom) en de waterkraan (draai rechtsom)
 • Koppel de vulslang af en doe stekker van de CV-ketel weer in het stopcontact. Zorg ook dat de thermostaat weer op een hogere stand komt.

CV-ketel bijvullen

Nu u CV-ketel is bijgevuld dienen uw radiatoren dichtgedraaid te worden en met het speciale ontluchtingssleuteltje ontlucht te worden door ze in het ventiel te steken en linksom te draaien. Wanneer er alleen nog maar water uit komt draait u het ventiel weer dicht, alle lucht is er dan uit. Ga zo elke radiator van het huis bij langs. Als u hier klaar mee bent is de CV-ketel bijgevuld en de verwarming ontlucht.

Vervangen van uw bestaande ketel

Als u een nieuwe ketel nodig hebt dan kunt u bij ons kiezen uit verschillende mogelijkheden, te weten: een HR, VR of combiketel. Deze zijn leverbaar in verschillende maten van vermogen en capaciteit. U kan kiezen uit 3 types thermostaat: weersafhankelijk, programmeerbaar en handmatig. Weet u al welk type u wilt dan rest de keuze of u wilt kopen, huren of leasen. Alle drie de opties hebben voor- en nadelen. Op lange termijn is kopen het voordeligste maar als u op kort termijn niet zoveel geld kan uitgeven dan is huren of leasen een optie. Uw ketel is met de laatste twee verzekerd van onderhoud en reparatie gedurende de periode dat je huurt of least.

Vrijblijvende prijsopgave

Kopen, huren of leasen? Wellicht wilt u alleen een onderhoudscontract voor uw huidige CV-ketel of juist dat een storing verholpen wordt. Onze vakmensen uit Nieuw Buinen staan voor u klaar om u te begeleiden bij de keuze voor een nieuwe CV-ketel, advies over uw oude ketel en alle andere vragen over CV-installaties. Van reparatie tot onderhoud, wij zijn uw verwarmingsmonteur in Nieuw Buinen. Vraag nu vrijblijvend een offerte aan voor het maken van een afspraak of een adviesgesprek. Tot snel!